A karcagi rendőrkapitány feljelentette az öngyilkos rendőr anyját

MTI
2005.10.13. 16:47

A karcagi rendőrkapitány feljelentette a városban lövöldöző majd öngyilkosságot elkövető fiatal rendőr édesanyját rágalmazásért. Mivel az ügyben a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság érintett, az ORFK várhatóan egy másik rendőri szervet jelöl ki a vizsgálat lefolytatására.

Szabó Dénes alezredes, Karcag kapitánya nem kívánt az MTI-nek nyilatkozni, mindössze annyit mondott: "Vannak hivatalból üldözendő jogsértések". Az öngyilkos rendőr édesanyja többször beszélt a médiának arról, hogy fiát a kommandósok lőtték le, és azért kellett ily módon meghalnia, hogy "örökre elhallgattassák". Kabai Sándorné elmondta azt is: fia egy korrupciós esetre derített fényt, az ügyben jelentést tett, amelynek megváltoztatására Szabó Dénes városi rendőrkapitány rá akarta venni. Az asszony azt is állította, hogy fia igenis vadászott a kapitányra, de nem akarta lelőni, csak figyelmeztetni.

A rendőr szeptember 15-én, Karcagon egy sorozatlövő fegyverrel többek között rálőtt a városi kapitányra, akit a térdén sebesített meg. Az őrmester ámokfutása másnap hajnalban ért véget, amikor rendőrség épületének közelében öngyilkosságot követett el.