További nyomozást rendeltek el a fűszerpaprika-ügyben

MTI
2005.10.14. 14:28

A Szegedi Városi Ügyészség tovább nyomoztat az aflatoxinos fűszerpaprika ügyében érintett Szegedi Paprika Rt. és a Rubin Paprikafeldolgozó Kft. ellen - közölte az ügyészség vezető-helyettese pénteken az MTI-vel. Rövid Csaba elmondta: bizonyos körülményeket még tisztázni kell, hogy később megalapozott döntés születhessen; a vádemelésre csak a nyomozás lezárta után kerülhet sor.

A kormány 2004. október 27-én úgy döntött, hogy az összes paprikakészítményt kivonja a boltokból, mert a külföldről érkező paprikákban a megengedett határértéknél nagyobb mennyiségben találtak rákkeltő anyagokat.

A Bács-Kiskun Megyei Ügyészség szeptember végén a Kalocsai Fűszerpaprika Rt. vezérigazgatója, kereskedelmi igazgatója és termelési igazgatója ellen a fogyasztók folytatólagosan elkövetett megtévesztésének vétsége, illetve ártalmas közfogyasztási cikkel való visszaélés bűntette miatt emelt vádat.

Az ügyben szintén érintett sükösdi Házi Piros Paprika Kft. ügyvezetőjét is a fogyasztók megtévesztésével vádolják, ő azonban az ártalmas közfogyasztási cikkel visszaélés bűntettét gondatlanul követte el azzal, hogy az egészségügyi hatóság véleményének megérkezte előtt rendelkezett az importpaprika felhasználásáról.