Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Magyarországon körözött drogdílert tartóztattak le a cseh rendőrök

MTI
2005.10.14. 21:33

A magyar rendőrség által körözött nemzetközi drogdílert tartóztattak le szerdán Prágában - közölte péntek este a cseh rendőrség.

A kábítószer-kereskedő, akit Mohamed M. néven említett a cseh rendőrség szóvivője, a prágai közlemény szerint állítólag több mint hat kilogramm heroint adott el Budapesten, más drogüzletekben is érintett, s ezért februárban a magyar hatóságok elfogatóparancsot adtak ki ellene.

"A magyar törvények szerint a letartóztatottat 15 év börtön, sőt még életfogytiglani szabadságvesztés is fenyegeti" - jegyezte meg Pavel Hanták szóvivő.

A körözöttet egy prágai belvárosi játékteremben tartóztatták le azt követően, hogy a speciális cseh drogellenes egység emberei olyan információk birtokába jutottak, miszerint Mohamed M. több hamis útlevelet és álneveket használva mozog a cseh fővárosban.

A prágai rendőrség a letartóztatás után javasolta az ügyészségnek, hogy az illető ellen indítson eljárást és helyezzék előzetes letartóztatásba. Külföldi állampolgárok kiadásáról a bíróságok döntenek Csehországban, a végső szó azonban az igazságügy-miniszteré.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Jo Nesbo Szomjúság

3980 Ft
3383 Ft