Letöltendő börtönre ítélték Szász Károly támadóját

MTI
2005.10.21. 13:30

Maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés miatt jogerősen letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Szász Károly volt PSZÁF-elnök bántalmazásában bűnsegédként résztvevő Németh Tibor Zsoltot a Fővárosi Bíróság - közölte a bíróság sajtóirodája.

A másodfokú bíróság az első fokú ítélettől annyiban tért el, hogy a három évre felfüggesztett 13 hónapos szabadságvesztés-büntetést letöltendőre változtatta.

Az eljárás adatai szerint a vádlott kerékpár-balesetet színlelve állította meg Szász Károlyt 2003. június 16-án hajnalban a sértett II. kerületi otthona közelében. Amikor a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) akkori elnöke kiszállt autójából egy másik, ismeretlen személy bottal többször megütötte, bántalmazta. Szász Károlynak eltörött a kisujja és ilyen módon maradandó sérülést szenvedett. A verésben Németh Tibor Zsolt nem vett részt.

Júniusban az elsőfokú tárgyaláson Szász Károly fenntartotta azt, hogy a Kulcsár Attilával összefüggő Pannonplast-ügy miatt támadták meg. Az első fokon eljáró bíróság szerint láthatóan jó előre kitervelt bűncselekményről volt szó, a vádiratban azonban az ügy hátterére nincs utalás, így erről nem is dönthetett a bíróság. Az eljárás során ismeretlenül maradt a bűncselekmény felbujtója és az indíték is.