Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Negyedmilliárdnyi csempészett ruhát foglaltak le a vámosok

MTI
2005.11.12. 13:13
Egy nap alatt 260 millió forint értékű csempészett hamis ruhát foglaltak le a vámosok - közölte az MTI-vel a vám- és pénzügyőrség szóvivője szombaton. Sipos Jenő ezredes elmondta: a győri vámhivatal mobil ellenőrzési csoportja pénteken este a rajkai határátkelő térségében ellenőrzött egy cseh konténerszállító kamiont, amely az okmányok alapján ruházati terméket szállított.

A vizsgálat során a vámokmányokon szereplő árun felül több mint 10 ezer elrejtett pulóvert találtak, ezeken a márkajelzés ráadásul megtévesztő volt, azaz hamisítványok voltak. A vámosok lefoglalták a 150 millió forint értékű szállítmányt.

A szóvivő tájékoztatása szerint ugyanez a mobil ellenőrzési csoport néhány órával később egy szlovák járművet ellenőrzött, amely szintén távol-keleti származású ruházati terméket szállított. A jármű sofőrje semmilyen vámokmányt nem tudott bemutatni, a 43 ezer darab - 110 millió forint értékű - hamisított nadrágot, pulóvert, kabátot a vámosok szintén lefoglalták. Mindkét ügyben csempészet, valamint áru hamis megjelölése bűncselekmény miatt indítottak eljárást a vámosok.