Családi ház ég a Kakukkhegyi úton

MTI
2005.12.01. 00:43
Közel ötven tűzoltó dolgozik a Budapest, XI., Kakukkhegyi úton egy családi ház oltásán, személyi sérülés eddig nem történt, tájékoztatta Molnár Péter, a Tűzoltóság szóvivője szerda este az MTI-t.

Molnár Péter elmondta, hogy egy 150-200 négyzetméter alapterületű, háromszintes családi ház tetőszerkezete ég teljes terjedelmében. A tűzoltók öt vízsugárral oltják a tüzet.

Az oltást nehezíti, hogy környéken nincs elegendő mennyiségű, működő tűzcsap, így a tűzoltók az egyetlen használható tűzcsapról dolgoznak. A riasztási fokozat az ötös skálán 3-as kiemelt, gyakorlatilag közel ötven tűzoltó dolgozik a helyszínen. Nagy teljesítményű vízszállító kocsik érkeztek a helyszínre, hogy legyen elegendő oltóvíz, mondta Molnár Péter.

A szóvivő elmondta: az is nehezíti a munkálatokat, hogy a tetőszerkezet szigetelőanyagain, a tetőhéjazatban gyorsan terjed a tűz, így tetőbontással tudnak csak beavatkozni. Gyakorlatilag a teljes tetőszerkezetet meg kell bontaniuk az épületen belülről, illetve kívülről is. Ez előreláthatólag még több órát vesz igénybe, így az oltás befejezése hajnalban várható.