Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

A rendőrség szerint Mortimer emberöléssel vádolható

MTI
2005.12.05. 15:40

Emberölés kísérlete miatt javasol vádemelést Mortimer ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) - közölte a rendőrség hétfőn. A nyomozati iratokat a hétfői iratismertetést követően küldi meg a rendőrség vádemelési javaslattal a Fővárosi Főügyészségnek - mondta Bálint Gabriella őrnagy, a BRFK sajtóügyeletese.

Május 8-án Budapesten a 21-es buszon, a Moszkva tér közelében lévő megállóban egy hatfős, katonai jellegű ruhát viselő társaság egyik tagja karddal átszúrt egy 15 éves roma fiút. A rendőrség elfogta a bűncselekménnyel gyanúsított, 17 éves törökbálinti - magát romának valló - szakközépiskolást, aki egy be nem jegyzett hagyományőrző társaság tagjaként társaival éppen harcművészetet gyakorolni indult a Normafához.

A Mortimer becenevű fiatalember vallomásaiban arról beszélt, hogy a 15 éves fiúnál kést látott, ezért vette elő a kardját, továbbá, hogy baleset történt, mert a busz megindult, s ekkor véletlenül szúródott a kard a fiatal fiúba. Kamarás Péter ügyvéd, a megszúrt fiú jogi képviselője elmondta: álláspontja szerint a 12 oldalas orvos szakértői vélemény kizárja a gondatlanságot és a jogos védelmet egyaránt. Ilosvay Katalin ügyvéd, Gy. Mihály ("Mortimer") védője azt mondta: több olyan bejelentés van a rendőrség birtokában, amelyben magukat megnevezni nem kívánó személyek azt állítják, hogy volt kés a sértettnél.