Szén-monoxid ölhetett meg két pozsonyi fiatalt

2005.12.07. 21:42
Két fiatalember holttestét találták meg a rendőrök szerdán Szlovákiában, egy pozsonyi lakásban. A ház lakóinak tűnt fel, hogy a folyosón már két napja furcsa gáz szaga terjeng, a szomszédos lakásban élő idős asszony pedig folyamatos vízcsobogást hallott a szomszédból.

Végül a két fiatalember által lakott lakást szerdán a rendőrség törte fel. Egy tizenhét éves és egy huszonhét éves férfi holttestére leltek a fürdőszobában. Egyikük a kádban feküdt és folyamatosan folyt rá a víz, másikuk a kád mellett feküdt élettelenül. A helyszínre érkező orvosok szerint a férfiak két-három napja lehetnek halottak.

Az első vizsgálatok alapján csak sejtik, hogy az ablak nélküli fürdőszobába beszerelt vízmelegítő okozhatta a tragédiát. A készülék feltehetően meghibásodott és gáz szivárgott belőle. Egy orvos szerint az áldozatok valószínűleg nem szenvedtek, mert elájultak és utána fulladtak meg. A lakásban a két halotton kívül megtalálták két kutya tetemét is. Ezeken sem látszott erőszak nyoma, valószínűleg szintén megfulladtak.