Újabb halálos áldozatot követelt a madárinfluenza Thaiföldön

MTI
2005.12.09. 06:44

Újabb halálos áldozatot követelt a madárinfluenza Thaiföldön - erősítette meg a bangkoki kormány pénteken. Ezúttal egy ötéves fiú halt meg az ország középső részén, Nakhon Nayok tartományban.

A hatóságok közlése szerint a laboratóriumi tesztek csütörtökön egyértelműen kimutatták, hogy a fiú a madárinfluenza H5N1-es vírusa által fertőződött meg, s halálát is ez okozta szerda délután.

A hatóságok beszámoltak arról, hogy a fiú már kilencedik napja beteg volt, mielőtt kórházba került. A szülők nem említették az orvosoknak, hogy a család csirkéket tenyésztett, s a csirkék közül a közelmúltban több elpusztult a madárinfluenza következtében.

Az egyik orvos szerint az ötéves fiú túl későn került a kórházba, s valószínűleg az információhiány miatt nem a megfelelő gyógyszeres kezelésben részesült. Thaiföldön eddig huszonkét személy fertőződött meg a madárinfluenza H5N1-es vírusa által, s a mostani volt a tizennegyedik áldozat az országban. Ázsiában eddig mintegy hetven személy halt meg a madárinfluenza következtében.