Sára, Márió
2 °C
6 °C

A rendőrséget pereli a lelőtt kisgyermek mamája

MTI
2005.12.14. 06:12

Pert indított egy Los Angeles-i anya, akinek másfél éves kisgyerekét egy fegyveres összetűzésben rendőrgolyó ölte meg. A kis Suzie-t 35 éves apja megpróbálta védőpajzsnak használni a kaliforniai város déli részében július 10-én kirobbant lövöldözés során, ám a rendőrök mégis tüzet nyitottak. A férfi ugyancsak életét vesztette, és a boncolásnál kitűnt, hogy kábítószer hatása alatt állt.

Lorena Lopez, a kislány anyja Bill Bratton rendőrfőnök, továbbá Los Angeles városa és több rendőr ellen indított pert, mert szerinte meggondolatlanul jártak el: azonnal lőttek, holott férje depresszióban szenvedett és pszichológiai segítségre lett volna szüksége. Az asszony kártérítést követel, de annak összege nem ismeretes.

A Los Angeles-i rendőrség belső vizsgálatot indított a tragikus végű júliusi lövöldözés után, amely két hónappal azután tört ki, hogy tíz rendőr ugyancsak a város déli részében tüzet nyitott egy gyanús autóra. A gépkocsit 120 találat érte - a benne ülő fegyvertelen férfi azonban csak megsebesült.