Lebukások a józsefvárosi piacon

MTI
2005.12.14. 12:23

A Józsefvárosi piacon végzett ellenőrzéseknél általános volt, hogy a helyszínen semmiféle iratot, bérleti szerződést, beszerzést igazoló bizonylatot nem tudtak felmutatni az eladók, hiányos volt a nyugtaadási kötelezettség teljesítése és az ellenőrök egy esetben mintegy 7 millió forint értékű hamisított árut foglaltak le - derül ki az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) az MTI-nek szerdán eljuttatott közleményéből.

Az APEH a Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnoksága, valamint a Vám- és Pénzügyőrség Központi Bűnüldözési Parancsnoksága közös akció keretében a Józsefvárosi piacon és a környékén (a volt Ganz-Mávag üzemcsarnokaiban) kialakított kiskereskedelmi egységekben az adókötelezettségek teljesítését ellenőrizte.

A helyszínek előzetes, illetve vizsgálat ideje alatti biztosításáról a vámszervek, továbbá a Budapesti Határőr Igazgatóság és a Rendészeti Biztonsági Szolgálat munkatársai gondoskodtak. A felderítést is magában foglaló előkészítés, illetve a vámhatóság munkatársainak köszönhetően, az ellenőrzésre kijelölt "raktárakat", az adóhatósági munkatársak megérkezését megelőzően - a korábbi gyakorlattal ellentétben - a vállalkozások nem tudták bezárni.