Nyolcan meghaltak a belga utakon a hét végén

MTI
2005.12.18. 20:08

Legkevesebb nyolcan életüket vesztették a hét végén a belga utakon, miután téliesre fordult az időjárás a nyugat-európai országban. A dél-belgiumi Andenne-nél szombat este egy 2 éves fiúcska és 5 éves nővére halt tűzhalált apjuk autójában. A kocsi egy koccanás miatt az út szélén vesztegelt, amikor a jeges úton belecsúszott egy másik autó. Az ütközés következtében az álló jármű kigyulladt, s a gyerekek bennégtek.

Péntek este szintén délen, Arlonnál felborult egy kisteherautó, a négy utas közül kettő a helyszínen életét vesztette. Szombatra virradó éjjel Belgium keleti részén a Németországba vezető autópálya egyik pihenőhelyének bejáratánál egy autó megcsúszott, és út menti oszlopnak ütközött, a volánnál ülő 31 éves férfi azonnal meghalt. Szombat reggel Belgium délkeleti részén egy Mons felé haladó holland autó lesodródott az útról, s vezetője, egy családapa a balesetben életét vesztette. Felesége és két lánya sérüléseket szenvedett.

Flandriában egy autós fának csapódott, egy másik, Luxemburg irányába haladó jármű pedig belerohant az előtte haladóba. Mindkét balesetben egy-egy személy életét vesztette.