Harmincan védték a rendőröktől a fatolvajt

2005.12.22. 16:30

Harminc fős, fejszével felfegyverkezett társaság próbált megvédeni a rendőrök intézkedésétől egy fatolvajt Nógrádszakálban. A nógrádi településen csütörtökön délelőtt akart intézkedni egy szécsényi nyomozó és két körzeti megbízott az utóbbi időben megszaporodott falopások egyik gyanúsítottja ellen. A férfi már korábban is követett el hasonló jogsértést, és tetten érésekor is fát akart lopni az erdőből.

A rendőr az elfogás után közölte, hogy házkutatást kíván tartani, a férfinak pedig vele kell mennie kihallgatásra. Ekkor a férfi felesége egy fejszével hadonászva kezdett kiabálni, s a kiabálásra rövid idő alatt egy 30 fős, nagy hangú társaság gyűlt össze. A feldühödött tömeg láttán a rendőrök a kapitányságról kértek segítséget, ezért Szécsényből négy járművel több mint tíz rendőr és határőr indult a faluba. Kiérkezésüket látva a tömeg jobbnak látta szétoszlani, így mindenféle kényszerintézkedés nélkül sikerült befejezni az eljárást. A házkutatás után a férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki a lopás ügyében.

A gyanúsított beismerte a bűncselekmény elkövetését, s mivel nem merült fel olyan körülmény, ami indokolná az őrizetbe vételét, így szabadlábon védekezhet. Nógrádszakálban a rendőrök és határőrök gyors, határozott intézkedésének köszönhetően nem szabadultak el az indulatok, nem került sor erőszakra.