Gyanús eredetű savanyúság Csongrádban

MTI
2005.12.28. 15:04

A Csongrád Megyei Állat-egészségügyi és Élelmiszer-ellenőrzési Állomás munkatársai szerdán négy tonna élelmiszert elkoboztak az Öttömösön felfedezett, illegálisan működő élelmiszerüzemben, mivel az árú származásáról a működtető cég képviselője semmilyen iratot nem tudott bemutatni - közölte Szigeti Sándor megyei főállatorvos.

Szerda reggel az állomás munkatársai a telepet működtető Pest megyei székhelyű cég képviselőivel tételesen ellenőrizték, hogy a zár alá vett közel 93 tonnányi befőttből és savanyúságból mely tételek származnak legális forrásból - mondta a szakember. A termékek egy részének származásáról a cég képviselője semmilyen iratot nem tudott bemutatni, ezt a hatóság lefoglalta és csütörtökön elszállítja megsemmisítésre - közölte Szigeti Sándor.

A megyei főállatorvos elmondta, január 3-áig adtak haladékot a cégnek az iratok beszerzésére. Ezt követően megkeresik azokat a vállalkozásokat, ahonnan a cégvezető állítása szerint az áru másik része származik. A telepen talált élelmiszer addig zár alatt lesz, vagyis nem kerülhet forgalomba, ennek betartását a rendőrség ellenőrzi.