Öt toplistás bűnöző rendőrkézen

MTI
2006.01.13. 14:16

Rövid idő alatt öt személyt fogtak el a rendőrök a Jász-Nagykun-Szolnok megyében elkövetett bűncselekmények miatt leginkább keresett tíz közül - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense pénteken az MTI-vel.

A bűnözőkről a rendőrök korábban összeállítottak egy körözési top tízes listát, amely most a széleskörű felderítő tevékenység nyomán top ötössé rövidült - tette hozzá Kovács Ágnes rendőr zászlós.

Tájékoztatása szerint az elfogottak között voltak gazdasági bűncselekmények, többrendbeli lopás elkövetése miatt körözött személyek és nagy részüket jogerős szabadságvesztés letöltése miatt is keresték.

A most legkeresettebb öt közül négy férfi és egy nő, akik sokféle bűncselekményt követték el. Szerepel a rovásukon garázdaság, lopás, hamis vádaskodás, közokirat-hamisítás, hivatalos személy elleni erőszak és ittas járművezetés. Közös jellemzőjük, hogy a rájuk kiszabott szabadságvesztés letöltését nem kezdték meg. A toplistások között a pálma egy 32 éves férfié, akit 11 helyről köröztetnek.