Katonai helikopterrel vittek két beteget a Budaörsi repülőtérre

MTI
2006.01.21. 17:19
A Magyar Honvédség Pápa Bázisrepülőtérről szombat délelőtt egy MI 8-as típusú katonai helikopterrel Székesfehérvárt érintve a Budaörsi repülőtérre szállított két beteget, közölte Taligás Antal ezredes, a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletese az MTI-vel.

Korábban február 16-án az Országos Mentőszolgálat kérésére vett részt a honvédség betegszállításban, amikor Budapestről Pécsre szállítottak egy idős asszonyt. Taligás Antal emlékeztetett arra: a Honvédelmi Minisztérium és az Egészségügyi Minisztérium stratégiai megállapodást kötött, amelynek értelmében segítik az Országos Mentőszolgálat munkáját. A pápai repülőtéren kívül Szolnokon állnak még készenlétben honvédségi helikopterek a betegszállítás érdekében.

Mint ismert, az OMSZ egyoldalúan és rendkívüli felmondási jogával élve január 9-én mondta fel a mentőhelikopterek légügyi üzemben tartását végző Base Kft-vel 1994-ben kötött szerződést. Az OMSZ vezetése úgy döntött, hogy saját maga működteti a gépeket. Az ország légi mentését átmenetileg egyebek mellett a honvédségi helikopterek segítségével folyamatosan biztosítja az OMSZ.