Bernadett
0 °C
4 °C

Kihallgatták a légiszerencsétlenség túlélőjét

MTI
2006.01.23. 20:11

Túl van az első kihallgatáson a múlt héten Magyarországon lezuhant szlovák katonai repülőgép egyetlen túlélője, a szerencsétlenség egyetlen tanúja, akit a baleset körülményeit vizsgáló szakértői bizottság tisztje hallgatott meg hétfőn kora este a kassai kórházban.

A 27 éves alhadnagy csodával határos módon élte túl a csütörtök esti szerencsétlenséget. Állapota oly gyorsan javult, hogy az orvosok négy nappal a történtek után már alkalmasnak találták arra, hogy a vizsgálótiszt meglátogassa és feltegye a baleset körülményeivel kapcsolatos első kérdéseket - közölte Milan Vanga a szlovák fegyveres erők szóvivője Pozsonyban.

Martin Farkas már a hét végén járóképes volt, beszélni tudott és hétfőn már a baleset utolsó perceinek részletei is felködlöttek az emlékezetében, ezért az orvosok nem látták akadályát, hogy a vizsgálótiszt felkeresse őt a kórházban.

A szerencsétlenség túlélőjének vallomásából egyelőre aligha szivároghatnak ki részletek. Ezek az információk várhatóan csak a vizsgálat megállapításáról szóló hivatalos jelentés közzététele után kerülnek napvilágra. A vizsgálat hetekig, de akár hosszú hónapokig is eltarthat - jelezték a szakértők.