Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Határsértők buktak le a magyar-ukrán határnál

MTI
2006.01.24. 16:26

Hét határsértő bukott le a magyar-ukrán és a magyar-román határnál - közölte a területileg illetékes Nyírbátori Határőr Igazgatóság sajtóreferense kedden az MTI-vel. Az elfogott személyek közül három grúz, kettő magyar, egy-egy pedig iráni, illetve szíriai állampolgár - mondta Tanyik József.

A határőr alezredes tájékoztatása szerint a két magyar állampolgár a zöldhatáron Romániába szökött át gépkocsival, ahol a szomszédos ország határőrei elfogták őket és visszaadták a magyar társszervezetnek. Hozzátette: egyikükről kiderült, hogy embercsempészéssel is megalapozottan gyanúsítható, így ellene a határőrség nyomozói folytatják a vizsgálatot, míg társát feljelentették a rendőrségen. A külföldieket Vásárosnamény és Rozsály településeken fogták el a rendőrök, illetve a határőrök, s kiderült róluk, hogy embercsempészek segítségével jutottak Magyarországra.

A szíriai és az iráni állampolgárt úgynevezett visszautasítási őrizetbe helyezték, míg a grúzok menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, s annak elbírálásáig a nyírbátori idegenrendészeti intézményben helyezték el őket - mondta a sajtóreferens.