Szipózott és sírokat rongált

MTI
2006.01.27. 13:54

Szipózás közben fiatalok rongálták meg a síremlékeket egy miskolci temetőben – jelentette a rendőrség pénteken. Az eset még tavaly decemberben történt, amikor egyik napról a másikra döntöttek le több, egészen pontosan kilenc síremléket a miskolci temetőben - közölte Kompoltiné Jakab Ilona, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának vezetője. Hozzátette: a bejelentést követően a Vasgyári Rendőrőrs munkatársai kiderítették, hogy a temetőben többször láttak fiatalokat "szipózni".

A nyomok alapján megtalálták a rongálás feltételezett - tizenéves - okozóit. A három gyanúsított közül az egyikük még fiatalkorú, a fiút már ki is hallgatták az ügyben. A fiú a bűncselekményt beismerte, elmondta, hogy a rongálást hígító szipózása után követte el - ismertette Kompoltiné. A fiú elmondása alapján "(...) a mély szippantások után víziói támadtak, a hely megihlette, szellemeket kezdett el látni, halottakat, akik a sírokból kiemelkedve közelednek felé. Ettől megijedt és sorra nekiveselkedett a fejfáknak, majd ledöntötte azokat" - részletezte a szóvivő.

A fiatal által okozott kár – az elsődleges adatok szerint – több százezer forint. A rendőrség nyomozói szakértő bevonásával tovább vizsgálják a körülményeket, és tisztázzák a társak bűncselekményben való szerepét is.