Hajdút tettesként hét móri gyilkossággal vádolják

MTI
2006.02.10. 18:41

A móri ügyben módosította a vádat a Fővárosi Főügyészség és Hajdú László tettesként vádolta meg hét gyilkossággal - közölte a főügyészség szóvivője az MTI-vel pénteken.

Hajdú Lászlót a móri ügyben korábban csak bűnsegédi magatartással, a fegyverek beszerzésével vádolta az ügyészség. A Fővárosi Ítélőtábla azonban tavaly októberi másodfokú határozatával Hajdú vonatkozásában új eljárást rendelt el. Varga Jenő, a főügyészség szóvivője elmondta az MTI-nek, hogy a megismételt elsőfokú eljárás keretében pénteken benyújtották a vádmódosítást a Fővárosi Bírósághoz. Eszerint Hajdú Lászlót most már társtettesként vádolják nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberöléssel a móri ügyben.

A főügyészség újraértékelte az összes rendelkezésre álló bizonyítékot és tanulmányozta a bírósági ítéleteket, ezek alapján döntött a vádmódosítás mellett - fűzte hozzá a szóvivő. Kaiser Ede a nyolc halálos áldozatot követelő 2002. május 9-i bankrablás miatt jogerősen tényleges életfogytiglant kapott, Hajdút más fegyveres rablások miatt ítélték 15 évre.