Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Vádat emeltek két Komárom-Esztergom megyei APEH-dolgozó ellen

2006.03.02. 15:55

Az ügyészség vádat emelt üzletszerűen elkövetett hivatali befolyással üzérkedés alapos gyanúja miatt az APEH Komárom-Esztergom Megyei Igazgatóságának egyik revizora, hivatali visszaélés miatt pedig végrehajtási igazgatóhelyettese ellen, erősítette meg csütörtökön az MTI-nek a HVG című hetilap első márciusi számában megjelent hírt Verbo Árpád, az igazgatóság vezetője.

A HVG arról írt, hogy a tatabányai APEH-revizor kilenc esetben ütemezte át 5-10 százalék jutalékért cégek köztartozásait és késedelmi pótlékait. Két esetben segítségére volt a végrehajtási igazgatóhelyettes is.

A cégeknek nullás adóigazolásra volt szükségük az APEH-től, hogy különböző állami kedvezményekhez jussanak, amelyek feltétele a köztartozások megfizetése.

Verbo Árpád a munkatársak elleni nyomozásról és a vádemelésről hivatalos értesítést nem kapott, a részletekről maga is a HVG cikkéből értesült, illetve az érintettektől megkapta a vádiratot. A két alkalmazott ellen belső vizsgálat indult, az ügyészség az igazgatóságot nem vádolja.