Meghalt Bakuban a madárinfluenza gyanújával kezelt beteg

MTI
2006.03.09. 01:45
Meghalt egy 16 éves lány szerdán Bakuban, akit néhány nappal korábban madárinfluenza gyanújával szállítottak kórházba a salyani járás Sarvan falujából. A délkelet-azerbajdzsáni járás egy másik falujából, Daikendből szintén madárinfluenza gyanújával kórházba szállított férfi állapota súlyos, közölte az azerbajdzsán egészségügyi minisztérium sajtószolgálata. A betegektől levett mintákat egy londoni laboratóriumba szállították elemzésre, áll a tárca közleményében.

Korábban két daikendi nő halt meg, akiket szintén madárinfluenza gyanújával szállítottak kórházba. Az egészségügyi minisztérium közlése szerint a helyi laboratóriumi vizsgálatok nem mutatták ki a szervezetükben a H5N1 vírus jelenlétét. A tárca adatai szerint egyikük - egy húszéves lány - tüdőgyulladásban, a másik nő pedig rákban hunyt el. A levett mintákat ennek ellenére továbbküldték a londoni és kijevi laboratóriumba, de eddig még nem érkezett válasz.

Az azerbajdzsán egészségügyi minisztérium ismételten felszólította a lakosságot: tartózkodjon a szárnyasokkal való érintkezéstől és tartsa be a higiéniai előírásokat.