József, Bánk
-6 °C
0 °C

Pedofília miatt letartóztattak egy buddhista papot Japánban

2006.03.10. 12:38

Ehara Icusi, aki egy hirosimai buddhista szentélyben szolgál, és emellett egy óvodát is vezet, 80 ezer jent (675 dollár) fizetett egy 15 éves lánynak azért, hogy nyújtson neki szexuális szolgáltatásokat egy szállodában, Tokió belvárosában - közölte pénteken egy rendőrségi szóvivő. A főpap üzleti úton járt a japán fővárosban. "Nem tudtam parancsolni vágyaimnak. Nagyon megviselt az óvoda irányítása" - indokolta tettét az aggastyán.

A rendőrség gyanúja szerint Ehara, aki egy prostituáltakat közvetítő ügynökség révén került kapcsolatba a lánnyal, további négy vagy öt, 15-17 éves lánynak fizetett alkalmi együttlétekért mintegy húsz alkalommal az elmúlt években, megsértve a gyermekprostitúció és a gyermekpornográfia elleni, illetve a gyermekvédelmi törvényeket.

Japánban korábban viszonylag enyhén ítélték meg a fiatalkorúakkal szembeni szexuális visszaéléseket. A tizenévesek prostitúcióját - amelyet "fizetett légyottnak" neveznek - 1999 óta bünteti a törvény, ennek ellenére az továbbra is létezik, bár kevésbé nyíltan, mint korábban.