Kilenc év fegyház a botcsinálta rablónak

MTI
2006.03.14. 13:32

Nem jogerősen kilenc év fegyházbüntetésre ítélte a Baranya Megyei Bíróság kedden azt a férfit, akit egy két évvel ezelőtti egy pécsi pénzváltó kifosztásával és két rablási kísérlettel vádoltak.

A ma 23 éves mohácsi vádlott adósságai törlesztésére és szerencsejáték-szenvedélye költségeinek fedezésére rablással akart pénzt szerezni. 2004. március 23-án bement egy pécsi belvárosi pénzváltóba, ahol flóbertpisztolyt szegezett az alkalmazottra és a bevétel átadására kényszerítette.

A rablásból szerzett két és félmillió forintot hamar elköltötte, egy hónap múlva a siklós-máriagyűdi postahivatalt kereste fel, hogy újra pénzhez jusson. A vádlott többször felszólította a kis posta alkalmazottját a pénz átadására, de mivel a dolgozó erre nem volt hajlandó, a rabló üres kézzel távozott. A vádlott később egy budapesti valutaváltót próbált kirabolni, de amikor fegyvert rántott, az alkalmazott meglökte, és jobbnak látta, ha futásnak ered.

Az elkövetőt egy névtelen telefonbejelentésre a rendőrség az év novemberében Mohácson fogta el. A tárgyalás végén az ügyész súlyosításért, vádlott és védője részben felmentésért, valamint enyhítésért nyújtott be fellebbezést.