Jelentősen nőtt a gazdasági bűntettek száma Salgótarjánban

MTI
2006.03.30. 13:14

Évről évre csaknem megduplázódik a gazdasági jellegű bűncselekmények száma Salgótarjánban - áll a városi rendőrség múlt évről készített beszámolójában, amelyet csütörtökön fogadott el Salgótarján közgyűlése. Butkai Sándor rendőrkapitány a beszámolóban kitért rá: minél összetettebb a bűncselekmény, annál jobban felkészült annak gyanúsítottja, aki jellemzően ügyvédi segédlettel, a jogi kiskapukat kihasználva védekezik az eljárás során.

A hitelsértések, hitelezési csalások, sikkasztások, csődbűntettek, a gazdasági adatszolgáltatások elmaradása, valamint az okirathamisítással egybekötött csalások jobb felderítése miatt két gazdasági végzettségű közalkalmazottat vett fel a városi kapitányság. 2004-ben még 64, tavaly már 115 ilyen jellegű bűncselekmény volt Salgótarjánban, 2003-ról 2004-re pedig 100 százalékos volt az emelkedés.

A város bűnügyi paraméterei összességében nem változtak 2005-ben, a 2219 bűncselekmény csaknem felét vagyon ellen követték el. Mint az anyag tartalmazza, "a Salgótarjánra jellemző iparágszerű bolti lopás napi problémát okoz".