Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Már négy áldozata van a csehországi árvíznek

MTI
2006.03.31. 09:09
Már négy halálos áldozata van a csehországi árvíznek - jelentették péntek reggel a csehországi közmédiumok. Csütörtökön délután Észak-Csehországban a megáradt folyóba csúszott egy gépkocsi, amelynek vezetője, s utasa megfulladt. Az este pedig meghalt az az idősebb dél-csehországi férfi, aki infarktust kapott, miután családi házát elöntötte a víz. Az első áldozat szerdán egy ötéves kisfiú volt, akit elsodort az ár.

A cseh kormány csütörtökön este rendkívüli ülésen elemezte az árvízhelyzetet, s 380 millió koronás gyorssegélyt hagyott jóvá az árvíz sújtotta települések megsegítésére. A mentési munkálatokba a hadsereg ezer katonája is bekapcsolódik.

A legrosszabb helyzet továbbra is Dél-Morvaországban és Dél-Csehországban van, ahol a víz számos települést elöntött, s több ezer hektár termőföld került víz alá. A Znojmo környékéről szerdán éjjel és csütörtökön délelőtt kitelepített mintegy 10 ezer ember többsége azonban az esti órákban visszatért lakóhelyére, hogy bekapcsolódhasson a mentési munkálatokba.