Prostituáltakat megerőszakoló rendőrök

MTI
2006.04.11. 18:07
Prostituáltak megerőszakolása miatt ítéltek börtönbüntetésre francia rendőröket, mégpedig kollégáik feljelentése alapján. Két francia rendőrt négy, illetve három év szabadságvesztésre, további hármat pedig bűnrészesség vádjával 18 hónaptól két évig terjedő börtönbüntetésre ítélt a Párizs közeli Bobigny büntetőbírósága.

Az eset 2003-ban a francia főváros egyik északi parkolójában kezdődött, ahol a helyi járőrök bájaikat áruló prostituáltak csoportjára bukkantak. A rendőrök - eleinte "saját szórakozásukra" - elválasztották a lányokat klienseiktől és igazoltatatták, majd megmotozták őket.

A szolgálati gépkocsival egyenruhában közlekedő járőrök később azzal fenyegették meg őket, hogy ha nem tesznek eleget szexuális követeléseiknek, beviszik őket az őrszobára.

A társai által csak Kingnek (Király) becézett 28 éves fővádlott idővel a nyolcórás szolgálatból napi hét órát töltött a parkolóban, s az őrszobára visszatérve fiktív helyszíneket jelölt meg jelentésében annak igazolására, hol töltötte napját.