Lengyel turistabuszok karamboloztak Csehországban

MTI
2006.04.29. 20:15
Két lengyel turistákat szállító autóbusz is karambolozott szombaton Csehországban, de a baleseteknek szerencsére nem voltak halálos áldozatai, viszont tizenhárman megsérültek.

A nyugat-csehországi Rokycany közelében, a D5-ös autópályán szombat hajnalban rohant bele egy álló teherautóba egy lengyel turistákat szállító autóbusz: a busz vezetője súlyosan, öt utasa könnyebben megsérült - közölte a plzeni tűzoltóság szóvivője. Az Avia teherautót daruval kellett eltávolítani az autópályáról. Egy személygépkocsi a buszba rohant bele, de további sérülések nem történtek.

A Németországba tartó autóbusz utasait két pótbusszal egy szállodába vitték, majd onnan egy másik autóbuszt megvárva folytathatják útjukat - mondta Frantisek Vasko szóvivő.

Szombat délután egy másik lengyel turistabusz a kelet-csehországi Ceska Skalica közelében borult az árokba, s itt hét sebesültet kellett a közeli kórházakba szállítani, többüket csonttöréssel. A sofőr állítólag egy szembejövő jármű késztette hirtelen manőverre a frontális ütközés elkerülése érdekében, mondta Ladislav Zabka, a Hradec Kralove-i mentőszolgálat vezetője.