Elfogták a háza felrobbantásával fenyegetőző siklósi férfit

MTI
2006.05.11. 09:26

Elfogta a rendőrség azt a siklósi férfit, aki a napokban maga és háza felrobbantásával fenyegetőzve próbálta elérni, hogy ne kelljen börtönbe vonulnia - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel csütörtökön. A siklósi rendőrök szerdán éjjel behatoltak a férfi családi házába, a fenyegetőzőt elfogták, majd egy büntetés-végrehajtási intézetbe szállították - mondta el Kékesné Gyimóthy Marianna.

A rendőr alezredes emlékeztetett: a férfi két héttel ezelőtt elbarikádozta magát siklósi házának nyári konyhájában, hogy elérje, ne kelljen letöltenie a rá hitelezéssel összefüggő csalás miatt jogerősen kirótt másfél év börtönbüntetést. Azzal fenyegetőzött, ha követelését nem teljesítik, gázpalackokkal felrobbantja az épületet, amelyet egyébként tartozásai miatt már elárvereztek.

Hozzátette: az elítéltet többször is megpróbálták jobb belátásra bírni, felszólították, adja meg magát, erre azonban nem volt hajlandó, ezért döntöttek a rendőrségi akció mellett. A férfi elfogásakor nem tanúsított ellenállást, ugyanakkor voltak nála gázpalackok.