Csökkent a sérüléssel járó balesetek száma

MTI
2006.05.23. 09:06

Az idei esztendő első negyedévében 6 százalékkal csökkent a közúti közlekedési balesetek száma az előző év azonos időszakához viszonyítva, s a balesetekben 15 százalékkal kevesebben vesztették életüket - közölte a KSH. A sérülések statisztikái is javultak, hat százalékkal kevesebben szenvedtek súlyos sérülést. Az ittasan okozott balesetek száma nyolc százalékkal volt kevesebb az előző év azonos időszakához képest.

Az elmúlt negyedévben csaknem 3600 sérüléssel járó baleset történt, ezek öt százaléka végződött halálesettel. A balesetek során több mint ötezren sérültek meg, ebből 204-en vesztették életüket, s mintegy 1400-an sérültek meg súlyosan. A könnyen megsérültek száma majdnem elérte a 3500-at - olvasható a KSH kimutatásában.

A balesetek hat százaléka lakott területen belül, 34 százaléka lakott területen kívül történt. Az autópályákon közlekedők a balesetek mindössze három százalékát okozták. A gyorsforgalmi úthálózat ezen szakaszain megsérült személyek több mint 20 százaléka külföldi állampolgár volt. A legtöbb baleset az M3-as és az M7-es autópályán történt.