Valér
2 °C
8 °C

Kiadhatja Varsó egy belga fiú lengyel gyilkosát

MTI
2006.05.31. 21:37

Felhatalmazást adott egy varsói bíróság szerdán arra, hogy kiadják Belgiumnak azt a lengyel fiút, akit egy vele egykorú belgiumi fiú meggyilkolásával gyanúsítanak. A kiadatás feltételéül a bíróság azt szabta, hogy ha elítélik a gyanúsítottat, Lengyelországban tölthesse le büntetését - közölte Barbara Piwnik bíró.

A 17 éves Joe Van Holsbeecket április 12-én a brüsszeli főpályaudvar várócsarnokában fényes nappal gyilkolta meg két lengyel fiatal, mert a belga fiú nem volt hajlandó önként átadni nekik MP3-lejátszóját. Az egyik, 16 éves lengyel fiút április 25-én fogták el Belgiumban, társát két nappal később Lengyelország északkeleti részén, Suwalkiban vették őrizetbe. A Lengyelországban elfogott 17 éves fiatal, bizonyos Adam G., szúrta szíven a belga fiút, kiadatását azonnal kérték a belga hatóságok.

A gyanúsított ügyvédje a bírósági végzés szerdai kihirdetése után azonnal jelezte: él fellebbezési jogával, amit hét napon belül tehet meg. Védencének őrizetbe vételét a bíróság július 31-ig meghosszabbította. A gyanúsított azt vallotta a rendőrségen, hogy nem bűnös, de nem zárta ki bűnrészességét.