Elfogták a cserbenhagyó gázolót

2006.06.03. 20:39
Elfogták szombaton délután azt a debreceni férfit, aki pénteken este halálra gázolt egy biztonsági őrt, majd segítségnyújtás nélkül távozott a helyszínről. A szerencsétlenül járt férfi társával egy kocsit segített betolni, majd ezt követően amikor visszaindultak a szolgálati helyükre, egy nagy sebességgel érkező autós elgázolta őt. Az ámokfutó megállás nélkül továbbhajtott. A 34 éves biztonsági őr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás után a reggeli órákban belehalt sérüléseibe.

A Debreceni Rendőrkapitányság forró nyomon nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást, szakértők bevonásával. A helyszínen maradt törmelékek alapján beazonosították a kocsi márkáját, majd a nyilvántartásban ellenőrizték kiknek van Debrecenben bordó Daewoo Lanos autója.

Az összegyűjtött autók tulajdonosait végigellenőrizték, és így jutottak el egy 25 éves férfihoz, akit Tégláson fogtak le. A gázoló ellen halált okozó segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint halálos közúti közlekedési baleset gondatlan okozása miatt indul eljárás.