Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Fémgyűjtő romákra omlott a kassai sörfőzde

MTI
2006.06.08. 00:20
Két huszonéves roma fiatalemberre zuhant a régi sörfőzde elhagyott épületének mennyezete szerdán Kassán, fél napi keresés után estére mindkettőjüket holtan emelték ki a romok alól. A mentés azonnal megkezdődött, de nem lehetett igazán remélni, hogy a szerencsétlenül járt fiatal férfiakat sikerül élve kiemelni.

A Flórián utcai régi sörgyár omladozó falai között történt szerencsétlenségnek több, fémhulladékból megélni próbáló ember volt a szemtanúja, így a romok alatt fekvő két férfi személyazonosságához kezdettől nem fért kétség; ezért azt is tudni lehet, hogy az egyiküknek egy, a nála öt évvel idősebb másik személynek hat kisgyermeke van.

Jozef Bodnár, a kassai tűzoltóság parancsnoka a TASR szlovák hírügynökségnek elmondta, hogy a helyszínen dolgozó mentőcsoport munkáját szüneteltetni kellett, mert fennállt a veszélye a további falomlásnak, ezért a mentést a statikusok ajánlására csak a veszélyes falak alátámasztása után tudták folytatni - sajnos nem abban a reményben, hogy a két fiatalembert még élve ki tudnák emelni a hatalmas tömegű romhalmaz alól.