Auguszta
-3 °C
2 °C

Lőszerek és robbanóanyagok egy nógrádi lakásban

MTI
2006.06.09. 18:27
Gépkarabélyt, több ezer lőszert, valamint TNT, Semtex és PRA típusú robbanóanyagokat találtak a rendőrök egy volt hivatásos katona lakásában, a Nógrád megyei Taron - tájékoztatta pénteken az MTI-t a rendőrség.

A 42 éves férfi leszerelése után, a Belügyminisztérium alkalmazásában dolgozott, először egy lőszerraktárban, majd tűzszerészként, vagyis hozzájuthatott a nála talált fegyverekhez és robbanóanyagokhoz - közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A fegyverekkel és a tűzszerekkel nem követett el bűncselekményt, de, visszaélés lőfegyverrel, lőszerrel és robbanóanyaggal bűntett miatt őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte - tette hozzá Kaszás Ottó.

A volt katona még februárban bejelentést tett a pásztói rendőrkapitányságon, miszerint ismeretlenek betörtek a lakásába, ahonnét önvédelmi maroklőfegyvere mellett arany ékszereket és műszaki cikkeket vittek el.

Ugyanakkor az ellopottként bejelentett videokamerát később látták a férfinál, ezért házkutatást tartottak a lakásán. Ekkor kerültek elő a fegyverek és a robbanóanyagok.

A rendőrség elrendelte a gyanúsított igazságügyi elmeszakértői vizsgálatát, tekintettel arra, hogy ilyen mértékben vonzódik a fegyverekhez és a robbanóanyagokhoz - mondta Kaszás Ottó.