Két éve lezárt gyilkossági ügyet derítettek fel Tolnában

MTI
2006.06.12. 14:28

A tanúvédelmi program segítségének köszönhetően egy két éve lezárt gyilkosságot derített fel a rendőrség Tolnában; az áttörést az hozta, hogy saját, közeli hozzátartozója is kész volt vallani a gyanúsított ellen - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Soczó László ezredes, megyei rendőr-főkapitány.

Egy 2006 januárjában történt emberölés nyomozását újította fel a rendőrség a Tolna Megyei Főügyészség támogatásával. A tanúvédelmi program segítségével a gyanúsított ellen most nyereségvágyból különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés címén emel vádat az ügyészség - közölte a főkapitány. Tájékoztatása szerint két évvel ezelőtt nagydorogi lakásán holtan találtak egy 65 éves nyugdíjas férfit, a nyomozás során számos bizonyítékot rögzítettek, ezek azonban mégsem bizonyultak elegendőnek a vád megerősítéséhez.

A gyanúsított, az akkor még fiatalkorú Zs. Béla azzal védekezett, hogy az áldozatot egy autó ütötte el, ő csak rátalált és hazavitte, így lett véres a ruházata. Az elmúlt év novemberében - több hasonlóan lezárt életellenes bűncselekmény felelevenítése során - újabb információk birtokába kerültek a nyomozók, és az ismételt kihallgatások, valamint a tanúvédelmi intézkedések eredményre vezettek.

A gyanúsított közeli hozzátartozója vallott a közismerten agresszív, jelenleg rablás miatt előzetes letartóztatásban lévő gyanúsított ellen, akit immár további bűncselekményekkel, többek között négy rendbeli kiskorú veszélyeztetésével is vádolnak.