Feladta magát a két belga kislány eltűnése miatt körözött férfi

MTI
2006.06.14. 18:49

Feladta magát az a férfi, akit az egész Belgiumot lázban tartó bűntény, két kislány hét végi eltűnése ügyében körözött a rendőrség. Az illető azonban azt állítja, hogy semmi köze az ügyhöz, s a lányokról továbbra sem tudni semmit.

A 38 éves, marokkói származású, de már évtizedek óta Belgiumban élő Abdellah Ait Oud - akinek barátnője abban a liege-i kávéházban dolgozik, amelynek közelében a lányokat utoljára látták, s akiről kiderült, hogy már többször volt büntetve kiskorúak megerőszakolása miatt - azt mondta, hogy nem bujkált: egyszerűen csak a róla készült robotképet bemutató keddi tv-műsorokból tudta meg, hogy keresi a rendőrség.

A férfit jelentkezése óta folyamatosan kihallgatják. Állítólag részletesen elmondta, hogy mit csinált péntekről szombatra virradó éjszaka, a 7 éves Stacy Lemmens és a 10 éves Nathalie Mahy eltűnésének idején, s a rendőrség jelenleg is ellenőrzi ezeket az alibiket.

A két lány ügye Belgiumban sokakban felidézte az egy évtizeddel ezelőtti eseményeket, azt az időszakot, amikor az ország talán leggyűlöltebb embere, Marc Dutroux több kislányt elrabolt, megerőszakolt, majd megölt. (Dutroux azóta életfogytiglani börtönbüntetését tölti.) Az akkori és a mostani ügy között ugyanis van néhány hasonlóság: Dutroux első két áldozata szintén Liege környékén lakott, s ők is hasonló korúak voltak, mint Stacy, illetve Nathalie.