Rendőrkézre került a moszkvai rém

MTI
2006.06.18. 14:10
Rendőrkézre került vasárnap a moszkvai rém, akit azzal gyanúsítanak, hogy több tucatnyi gyilkosságot követett el az orosz főváros egyik parkerdőjében.

Az orosz rendőrség közlése szerint az illetékes bíró egyetértett a letartóztatással, a gyanúsított kihallgatása jelenleg is folyik. Rendőrségi források szerint megalapozott a gyanú, hogy a most elfogott férfi számos gyilkosságot követett el 2000-töl napjainkig.

A Bitca folyó melletti hatalmas parkban szinte mindennaposak a súlyos bűncselekmények. Ezt megakadályozandó, június elején Jurij Luzskov moszkvai főpolgármester bejelentette: térfigyelő kamerákat állítanak fel a parkerdő egész területén. Legutóbb kedden történt itt gyilkosság, akkor egy férfi volt az áldozat, de például 2003 nyarán egy hónap alatt 13 női holttestet találtak a környéken.

A moszkvai rendőrség - amely csaknem hat éve hiába próbált a rém nyomára bukkanni - vasárnap azt közölte, hogy a legkorszerűbb eszközöket alkalmazták az utóbbi napokban. Még repülőgépeket is bevetettek a sorozatgyilkos felkutatása és elfogása érdekében. Áldozatai között egyaránt voltak magányos nők és férfiak, akikkel brutális módon végzett.