Viola
-6 °C
0 °C

Három hónap alatt ötvenszer csapott le a nyírségi betörőbanda

MTI
2006.06.21. 09:03

Félszáz bűncselekménnyel húszmillió forintos kárt okozott egy betörőbanda Nyíregyházán; a három hajdúbagosi és egy debreceni gyanúsított ellen vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely rendőrkapitánysága - közölte a rendőrség térségi sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

A Hajdúbagosról Nyíregyházára betörni járó gyanúsítottak a múlt év augusztusától november végéig, a nyomozás adatai szerint 52 lakást fosztottak ki, mintegy 20 millió forint értékben vittek el főként arany ékszereket, kisebb méretű elektrotechnikai eszközöket, így kamerákat, laptopokat, mobiltelefonokat, valamint bankkártyákat - mondta Fülöp Gergely.

A rendőr hadnagy megjegyezte: a kártyák mellé felírt kódok segítségével a debreceni fiatalember vett fel készpénzt a bank automatákból.

A térségi rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársának tájékoztatása szerint két gyanúsított előzetes letartóztatásban várja az ügyészségi vádemelést, ketten pedig szabadlábon védekeznek.

A szóvivő elmondta: a banda tagjai olyan családi házakat szemeltek ki a nyírségi nagyvárosban, ahol tehetősebb tulajdonost sejtettek. A bűncselekményt éjjel követték el, kifeszítették az ajtókat, ablakokat, vagy a nyitva hagyottakon jutottak be a lakásokba, nem egyszer úgy, hogy az otthon tartózkodók aludtak. Több esetben riasztóval is felszerelt volt a ház, de a tulajdonos éjjelre nem kapcsolta azt be.