Vesztegetéssel gyanúsítanak nyírségi pénzügyőröket

MTI
2006.06.22. 15:39

Vesztegetés gyanújával őrizetbe vett hat szabolcsi hivatásos pénzügyőrt és négy civilt a Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel. A nyomozó ügyészség a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatával, a határőrséggel, a Vám- és Pénzügyőrség nyíregyházi nyomozó hivatalával hajtott végre összehangolt akciót szerdán, házkutatásokat tartott, s kihallgatta, majd őrizetbe vette a tíz embert - mondta Szilágyi László.

A térségi főügyészség kommunikációs munkatársának tájékoztatása szerint a hat pénzügyőrt hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetési bűntettel, míg a négy civilt hivatali vesztegetéssel gyanúsítják.

Hozzátette: a nyomozó ügyészség az illetékes bíróságon kezdeményezi majd az őrizetben lévők egy részének előzetes letartóztatásba helyezését, illetve többeknél a lakhelyelhagyási tilalom elrendelését az eljárás idejére. Szilágyi László megemlítette, hogy a bíróság pénteken dönt az ügyészségi előterjesztésről.