Még ketten kerültek kórházba a miskolci szennyezett víztől

2006.06.23. 18:32

Tovább csökken a szennyezett miskolci ivóvíztől megbetegedettek száma, az utóbbi huszonnégy órában heten fordultak orvoshoz, kórházba pedig két újabb beteg került, tájékoztatta az ÁNTSZ az MTI-t pénteken. A folyamatos járványügyi vizsgálatok, adatfelvételek és pontosítások alapján a bejelentett megbetegedettek száma héttel 3611-re emelkedett, újonnan két beteg került kórházba, közölte Bodnár Judit megyei tiszti főorvos.

A 15 napja történt szennyezésről szólva megjegyezte: jelentősen csökkent mind az orvoshoz forduló megbetegedettek száma, mind pedig a kórházba felvett betegek aránya. Az ÁNTSZ ugyanakkor ismételten felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az előforduló hasmenéses megbetegedések a járványügyi vizsgálatok alapján nemcsak a vízjárványhoz kapcsolódhatnak, ugyanis a kora nyári időszakban a hasmenéssel járó megbetegedések száma magasabb a többi évszakhoz viszonyítva.

Miskolcon az ivóvíz minősége megfelelő, egészségre nem ártalmas, tette hozzá a főorvos, egyúttal utalt arra, hogy továbbra is folyamatosan mintát vesznek a vízből, és ezek laboratóriumi eredményei azt mutatják: az újabb fertőzés kockázata kizárható.