Négy embert kitelepítettek a viharkárok miatt Borsodban

MTI
2006.06.28. 07:30

Négy embert telepítettek ki szerdára virradóra a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktakenézen a heves zivatar okozta károk miatt - mondta az MTI-nek a katasztrófavédelem.

"Az éjszaka jelentős zivatarfelhő vonult végig a megyén. Ózd irányából érkezett, majd Miskolcon és Sátoraljaújhely térségében okozott gondot az eső és a szél. Néhány helyre a villám is becsapott" - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezető-helyettese, Kohánka István.

A hajnali órákig huszonnyolc káresetet jelentettek: tizennyolc fakidőléshez riasztották a tűzoltókat, több helyen a pincékből szivattyúzzák a vizet, illetve Taktakenézen és Miskolcon két ház tetőszerkezetét is megbontotta a szél.

Az eddigi jelentések szerint öt épület károsodott, Taktakenézen négy embert kitelepítettek, mert házuk annyira megrongálódott. Hercegkúton a tájházba belecsapott a villám, a kár nagyságát napközben mérik majd fel. Jelenleg a megyében több helyen áramszünet van, az áramszolgáltató szakemberei a hibák helyreállításán dolgoznak.