Vizsgálják a gyulladós Volán buszokat

MTI
2006.06.28. 10:54

Független szakértői bizottság alakult a Volánbusznál a kedden este kigyulladt autóbuszok hibájának kivizsgálására - közölte a Volánbusz Zrt. szerdán közleményben. A társaság egylőre az összes ilyen típusú autóbuszt kivonta a forgalomból. A Volánbusz Zrt. Pest megyében közlekedő járművei közül kedden este, Sóskút és Pusztazámor között égett ki egy menetrend szerinti autóbusz, majd Érd-Parkvárosban gyulladt ki egy másik.


Tűzoltók vizsgálják a Pusztazámor és Sóskút között közlekedő kiégett autóbuszt

A Volánbusz tájékoztatása szerint naponta mintegy 1.000 járművük közlekedik a helyi, helyközi, távolsági és nemzetközi járatokon. Az autóbuszok átlagéletkora tizenhárom év fölött van. Az elmúlt esztendőben beszerzett 17 használt Neoplan típusú jármű közül égett ki kettő kedden este. A Volánbusz Zrt.-nél a járművek karbantartása zárt rendszerben történik. A megfelelő gyakorisággal elvégzett vizsgálatokon egyik autóbusznál sem találtak rendellenességet.

A közlemény ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy az elmúlt napokban a szokásosnál melegebb időjárási körülmények között közlekednek a járművek, és ez igen nagy terhelést okoz a motoroknál, valamint az elektromos berendezéseknél.