Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fantompermetező okozta a százmilliós méhpusztulást

2006.07.01. 12:41
Nem kizárt, hogy az emberre is veszélyes az a repülőgépről kiszórt vegyszer, amely a napokban százmillió mézelő méh pusztulását okozta Tolnában. A hírügynökség információi szerint húsz méhészet teljes állománya pusztult el egy szabálytalanul elvégzett repülőgépes permetezés miatt Németkér térségében. Az kétségtelennek látszik, hogy engedély nélküli, repülőgépről végzett permetezés okozta a példátlan pusztulást.

Az eddigi adatok szerint június 26-a és 27-e között, rovar- vagy gyomirtást végzett egy eddig ismeretlen személy a település határában mezőgazdasági repülőgépével, de figyelmen kívül hagyta az erős, déli szelet, így a permet csaknem egy kilométerre elsodródott a permetezés helyétől, és csütörtökre a teljes ottani méhállománnyal végzett. Valószínű, hogy a legalább 30 ezer hektáron szétszóródott, azonosítatlan permetszer emberre is veszélyes, hiszen a szermaradványokkal érintkezők kiütésekre panaszkodnak. Az ügyet egyelőre a megyei állategészségügyi szolgálat, valamint a növény és talajvédelmi szolgálat vizsgálja.