Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Meghalt egy kutatóbúvár a jósvafői barlangban

MTI
2006.07.01. 16:16
Életét vesztette az a budapesti 38 éves kutatóbúvár, aki eddig ismeretlen okból lemaradt társaitól a Baradla-barlang jósvafői Rövid-Alsó barlangjában szombaton délután. A kutató kellő engedéllyel rendelkezett, és arról, hogy mi történt, még nincs pontos információ - közölte Kompoltiné Jakab Ilona, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ónodi László, a Barlangi Mentők Észak-magyarországi Egyesületének vezetője ugyanakkor elmondta az MTI-nek, hogy bejáró búvárkodás volt a szerencsétlenséggel zárult szombati merülés. A búvár eltűnését észlelve a többiek azonnal értesítették a mentőket és ezzel egy időben társuk keresésére indultak. Eszméletlenül találták, s a barlangban egészen a végsőkig próbálkoztak újjáélesztésével.

A halál pontos okát csak a boncolás után lehet megállapítani. Ónodi László szerint elképzelhető, hogy rosszullét okozta a tragédiát.