Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenegyedszer tartottak melegfelvonulást Bécsben

MTI
2006.07.01. 20:41
Több mint százezren nézték végig a szervezők szerint Bécs központjában szombaton a homoszexuálisok jogaiért rendezett felvonulást, amelyet Szivárványparádé névvel már tizenegyedik éve tartanak meg.

Az egykori császárvárosban már júniusban szivárványszínű zászlócskákkal közlekedtek a villamosok, azt jelezve, hogy a bécsiek toleránsak a másság iránt, a városvezetés ezúttal is engedélyezte, hogy a felvonulás idején egész délután lezárják a Ringnek a Stadtparktól a Heldenplatzig húzódó szakaszát. A szervezők szerint semmiféle rendbontás sem zavarta meg a mintegy 30 teherautóból álló konvoj felvonulását.

A menet résztvevői egyebek között a homoszexuálisok jogaiért, a homoszexuális párokkal kapcsolatos azonos jogi elbírálásért demonstráltak. A bécsi Szivárványparádé este szabadtéri rockkoncerttel zárul az osztrák főváros központjában.