Jenő
-2 °C
6 °C

Huszonnyolc halott ázsiai földcsuszamlásokban

MTI
2006.07.03. 20:41
Huszonnyolc ember vesztette életét földcsuszamlásokban Pakisztán északkeleti és India keleti részén - közölték hétfőn a helyi hatóságok.

A heves monszunesők hatására hatalmas szikladarabok és több tonnányi föld zúdult a pakisztáni Pesavartól 200 kilométerre fekvő Gháel településre. A megmozdult talaj legalább három vályog- és téglaépületet elsodort. A mentőalakulatok 17 ember holttestét, köztük 11 nőét találták meg. A romok közül öt embert, köztük három gyermeket sikerült élve kimenteni.

Indiában ugyancsak az évszakra jellemző heves esőzés okozott földcsuszamlást. Az Orisza állambeli Gadzsapati körzetben, a térség fővárosától, Bhuvanesvartól 250 kilométerre délre több lakóépület összeomlott, 11 ember meghalt. A szövetségi államban a monszunesőkhöz köthető szerencsétlenségekben az utóbbi öt hét alatt 223 ember halt meg.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?