Semmi kapcsolat nincs az Illatos út és a Kutya-segélyszolgálat között

MTI
2006.07.05. 13:09

A Kutya-segélyszolgálat Közhasznú Alapítvány nem a Fővárosi Közterület-felügyelet Illatos úti ebrendészeti telepének gyűjt adományokat - közölte a felügyelet sajtófőnöke. Szegő Krisztina tájékoztatása szerint az ebtelepen lévő kutyák "kimenekítésére" nincs szükség, mivel ők megszervezik az örökbefogadásokat, például az internetes honlapjuk segítségével. Hozzátette: mivel költségvetési szerv része a telep, ezért nem fogadhat pénzadományokat. A felügyelet legutóbb június közepén tartott örökbefogadási napján 55 kutyának találtak gazdát. Aki kutyát szeretne, az 1.000 forintos térítési díjért tőlük örökbe fogadhat.

A sajtófőnök hangsúlyozta, hogy nem igaz a Kutya-segélyszolgálat Közhasznú Alapítvány azon állítása, hogy a befogott kutyákat automatikusan elaltatják a 15. napon. Erre csak olyankor kerül sor, ha a férőhelyek telítettek. A telep egyébként jelenleg a fővárosi önkormányzat támogatásával bővítés alatt áll. Szegő Krisztina érthetetlennek tartja azt, hogy az alapítvány a telepen lévő kutyák orvosi ellátására gyűjt pénzt. Hangsúlyozta, hogy a telepen lévő kutyákat - a nagyobb műtétek kivételével - ellátják a felügyelet által foglalkoztatott állatorvosok.

A közalapítványt létrehozó Mészáros Gabriella a sajtóban megjelentek szerint úgy véli, hogy féltékeny állatvédők gerjesztik a feszültséget közte és az ebtelep között. Az alapítványvezető szerint a gazdakeresés 5-10 ezer forintos költségét hirdetésekre, benzinre, telefonra, az állatok ellátására, komolyabb orvosi ellátásra költik. Kiadásaikról számlákkal rendelkeznek.