Két eltűnt férfit keresnek Borsodban

MTI
2006.07.06. 16:06

Két eltűnt férfi keresnek immáron ötödik napja Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, mindketten feltehetően gombászni indultak, de a rendőrség azt is feltételezi, hogy áttévedtek a határ túlsó oldalára, Szlovákiába - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t csütörtökön. Még július 2-án tett bejelentést az edelényi rendőrségen egy aggteleki asszony, aki elmondta, hogy férje még vasárnap reggel elindult a község határában lévő erdőrészbe gombázni, de azóta nem tért haza és életjelet sem adott magáról.

A 70 éves férfi keresésébe a rendőrség mellett a nemzeti park munkatársai, a településen lakók, valamint a miskolci speciális mentőcsoport tagjai is bekapcsolódtak, több mint hét négyzetkilométernyi terület fésültek át, de az idős embert nem találták. Tekintettel arra, hogy az eltűnés helye mintegy 200 méterre van a szlovák-magyar határtól, feltételezhető, hogy a keresett férfi átlépte a határt - mondta Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az edelényi rendőrkapitányságra ugyanezen a hétvégén egy 41 éves tornaszentandrási férfi eltűnésével kapcsolatban is érkezett bejelentés, aki ismeretlen helyre távozott, és azóta életjelet nem adott magáról. Ebben az esetben az eltűnés helye majdnem 20 kilométerre tehető a szlovák-magyar határtól, így szintén feltételezhető, hogy a férfi áttévedt a határon - közölte a szóvivő.