Aliz
6 °C
14 °C

Ártándnál fűrészáruk közt próbáltak cigit csempészni

MTI
2006.07.06. 17:04

Fűrészáruk közé rejtve 25 870 doboz magyar, adójegy nélküli cigarettát foglaltak le a vámosok csütörtökön az ártándi vámhivatalnál - tájékoztatta az MTI-t Szabó Károly alezredes, regionális parancsnok. Közlése szerint egy román rendszámú kamion akart belépni Magyarország területére, amely okmányai szerint fűrészárut szállított volna Kolozsvárról Angliába.

A vámosok röntgenberendezéssel átvilágították a rakományt, s észrevették, hogy az összekötegelt fűrészáruban nagy mennyiségű cigaretta van elrejtve. A rakomány megbontása után megtalálták a nagy mennyiségű cigarettát, amelynek a belföldi forgalmi értéke több mint 15 millió forint.

A csempészárut és a kamiont a vámhivatal lefoglalta, a két sofőr ellen pedig csempészet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. Az ügy kapcsán várható bírság megközelíti a 40 millió forintot, tette hozzá a alezredes.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?