Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Negyven külföldit találtak egy szlovák kamionban

MTI
2006.07.06. 17:36

Negyven külföldit - 29 moldovait és 11 ukránt - találtak a határőrök egy szlovák kamionban Rédicsnél - közölte a határőrség szóvivője csütörtökön az MTI-vel. A rédicsi közúti határátkelő felé vezető úton ellenőriztek közösen egy szlovák, papírbálát szállító kamiont még szerdán a zalaegerszegi vámhivatal munkatársai és a határőrök, mert a jármű többször beállt, majd kiállt a sorból - írja Kovács Iván alezredes közleményében.

A közös ellenőrzés során a kamiont felnyitották, és a raktérben 40 külföldi személyt találtak. A szlovák kamionvezető ellen - őrizetbe vétele mellett - embercsempészés gyanúja miatt indult eljárás. A tiltott határátlépést megkísérlő külföldieket idegenrendészeti eljárás alá vonták és visszautasítási őrizetbe helyezték a Győri Határőr Igazgatóság Idegenrendészeti fogdájában.

Az eddigi vizsgálatok szerint Szlovákiában szervezték a moldovai és ukrán állampolgárok csempészését, az országba jutásuk körülményeit még vizsgálják. Az előállítottak elmondták, hogy előre senkinek sem fizettek, csak a célországba, Olaszországba történő megérkezést követően adtak volna személyenként 1200-1900 eurót a szervezőknek.